Gezi,  Spor

Yunanistan’da Futbol Maçı İzlemek

O zamanlar, yani 2013 Ekim’inde daha Passolig icat edilmemişti. Dolayısıyla ne zaman biteceğini henüz bilmediğim Türkiye’de stadyumda maç izlememe protestom başlamamıştı. Sırf yurtdışında maç izlemenin neye benzediğini anlamak için Atina’ya gitmeden önce orada olduğum tarihlere uygun maç olup olmadığına bakmış, Olympiakos’un ligin orta sıra takımı Veria ile Karaiskaki Stadı’nda yapacağı maça gitmeyi planlanmıştım.

Atina şehir merkezinin (Syntagma) trenle yaklaşık 20-25 dakika uzağındaki, Pire sınırları içinde yer alan stada ulaşmak zor değil, zaten inmeniz gereken durağı kaçırmanız imkansız. Kırmızı beyazlı bir sürü insanın toplu olarak indiği yer işte.

Ama futbol maçına geldiyseniz bile aradaki çevre yolunun öbür tarafında yer alan Olympiakos basketbol takımının maçlarını oynadığı Dostluk ve Barış Salonu’na (SEF) önden bir uğrayın. Eğer maç yoksa salonun içine girmekle kalmayıp parkeye çıkabilir, Spanoulis’in hala üçlük yağdırdığı potalara yakından bakabilirsiniz. Çıkışta da muhtemelen “bu herif ne ayak” diye sizi yanlarına çağıran salon çalışanlarıyla kısa bir muhabbet edebilirsiniz.

Maç biletini gişelerden alırım diye düşündüğümden işi biraz şansa bıraktığım söylenebilir, ama çok iddialı bir maç olmadığından yer sıkıntısı olmadı. Bilet kuyruğuna girdim, sıra bana geldiğinde camlara asılmış bilet fiyatlarını kontrol etmiş, Yunanca bilmediğimden neresi olduğunu anlamadan en ucuz biletin 10 € olduğunu öğrenmiştim. Onu istedim, Olympiakos Kart tarzında bir taraftar kartımın olup olmadığını sordu gişedeki görevli. Elbette yoktu, turisttim ben. Anlıyorum, ama sormak zorundayım dedi, ben de onu anlıyordum tabii ki. Bileti alıp çantamı kontrol ettirdikten sonra içeri girdim.

Tahmin ettiğim gibi bilet kale arkasıydı. Önü taraftarların madde atmasını önlemek için bir fileyle kapalıydı. 33 bin kişilik Karaiskaki Stadı’nın tribünlerinde yaklaşık 15 bin seyirci bulunuyordu. Karşı kale arkasında en ateşli taraftarlar flamalar sallayıp meşale yakıyor, tezahürat ediyordu. Sanırım oralar meşhur “Gate 7” faciasının yaşandığı kısımlar oluyor. Benim olduğum yer de dahil olmal üzere geri kalan yerler sakindi maç boyu.

Maça dair çok söylenecek birşey yok. Olympiakos bulduğu pozisyonları attı, Veria penaltı kaçırdı ve maç 6-0 bitti. Kostas Mitroglou hat-trick yaptı. Maç sonrasında aynı yoldan şehir merkezine geri döndüm. İlk kez Türkiye dışında profesyonel bir müsabaka izlemiştim, çok keyif aldığım bir deneyim oldu ve sonraki gezilerimde de gitmeden önce izlenebilecek maçları araştırma huyu edindim.

DSCF6231
Olympiakos, Veria’yı gole boğuyor.
İletişim

Bu yazıyla ve diğer yazılarımla ilgili her türlü sorunuzu, yazıların altına yorum yaparak bana iletebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir